Laadpaal - Energievergelijker

Laadpaal

contractalarm Terug

Om te tanken met een elektrische auto heb je een laadpaal en een laadpas nodig. Waar staan laadpalen en hoe krijg ik een laadpaal bij mij thuis geinstalleerd? Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Hoe werkt opladen met een laadpaal?

Je hebt hiervoor een elektrische auto, een laadpaal, een kabel en een laadpas nodig. Met een laadpas kun je jezelf identificeren bij je laadpalen.

Hoe krijg ik een laadpaal thuis

Een laadpaal installeren op eigen terrein kan door verschillende leveranciers waaronder de ANWB. Je mag altijd een laadpaal op eigen terrein neerzetten. Als je de laadpaal bij een parkeerplaats of een openbare ruimte wilt installeren heb je een vergunning nodig van de gemeente. Ook is het mogelijk om laadpalen te vergelijken. Vergelijk laadpalen op Laadpalen24.nl.

Hoelang duurt opladen met een laadpaal?

De laadtijd is afhankelijk van hoe leeg je accu’s zijn en hoe snel jouw auto kan laden. Thuis, aan een stopcontact waar je ook de waterkoker in prikt, duurt het zomaar 8 tot 10 uur voor de batterij weer vol is. Aan een publiek laadpunt op straat ben je gemiddeld een uur of 4 kwijt. Maar aan een snellaadpaal kan het klusje al binnen een half uur gepiept zijn. Helaas zijn zulke palen nog schaars en kan niet iedere elektrische auto snelladen. Controleer daarvoor het instructieboekje van je auto.