Gedragscode consument en energieleverancier - Alles Over Energie

Gedragscode Consument en Energieleverancier

contractalarm Terug

Als het over de Gedragscode Consument en Energieleverancier 2009 gaat, dan kan er gezegd worden dat hiermee een positieve bijdrage wordt geleverd aan het vertrouwen van consumenten in de vrije energiemarkt. Op het moment dat de leveranciers de gedragscode toepassen, laten zij zien en willen zij ook duidelijk maken dat zij consumenten goed zullen voorlichten. Dit kan allemaal op een eerlijke en goede manier, ze werven ook op een eerlijke manier hun klanten én het overstappen naar een andere leverancier wordt door deze leveranciers zo goed mogelijk uitgevoerd.

Maar wanneer is de Gedragscode Consument en Energieleverancier 2009 geldig? De Gedragscode Consument en Energieleverancier 2009 wordt ingezet voor de contacten tussen (of namens) de energieleverancier en een consument met betrekking tot de werving, het aangaan, de voortzetting en beëindiging van energiecontracten en ook de gerelateerde overeenkomsten horen hier bij.

Energieleveranciers mogen de Gedragscode Consument en Energieleverancier 2009 toepassen op het moment dat ze een overeenkomst aangaan met Energie-Nederland, Federatie van Energiebedrijven in Nederland. Als de leverancier de gedragscode toe gaat passen, dan moet het ook op hun site vermeld staan. Je kunt op de website van de Energiekamer een overzicht vinden van de energieleveranciers die de Gedragscode Consument en Energieleverancier 2009 toepassen. Daarbij moet je ook weten dat de Energiekamer optreedt als toezichthouder als leveranciers de gedragscode niet goed naleven.