Energieveiling - Alles Over Energie

Energieveiling

contractalarm Terug

Op een energieveiling wordt het aanbod van diverse energieleveranciers tegen elkaar op geboden, zodat consumenten over kunnen stappen naar een andere energieleverancier en op deze manier geld kunnen besparen op de energierekening.

Om mee te kunnen doen met een energieveiling, moet je jezelf vooraf (geheel vrijblijvend) inschrijven op de website van een energieveiling. Hierbij geldt dat hoe meer mensen zich inschrijven voor een veiling, hoe groter de korting op een energieproduct is.

Zo werkt een energieveiling

Bij een energieveiling wordt het aanbod van diverse energieleveranciers tegen elkaar op geboden. Als de veiling afgelopen is, wint het energieproduct met het scherpste bod.

Alle consumenten die zich vooraf voor de veiling hebben ingeschreven, kunnen vervolgens op dit bod reageren door over te stappen van energieleverancier.

Een energieveiling wordt ook wel een energiecollectief genoemd en wordt door diverse (onafhankelijke) partijen georganiseerd. Eén van de bekendste energieveilingen in ons land, is Sloop De Crisis.