EAN-code - Alles Over Energie

EAN-code

contractalarm Terug

Een EAN-code is een code die gebruikt wordt om een gas- en elektriciteitsaansluiting aan te duiden. Het is een feite een soort identificatienummer dat bestaat uit een uniek getal van 18 cijfers.

Iedere gas- en elektriciteitsaansluiting in Nederland heeft een uniek EAN-nummer, zodat iedere aansluiting gezien kan worden als unieke aansluiting en van andere aansluitingen onderscheiden kan worden.

Door de EAN-code te bekijken, kunnen energieleveranciers en netbeheerders direct zien over welke aansluiting het gaat en kan verwarring met andere aansluitingen worden voorkomen.

Het gebruik van de EAN-code

De EAN-code wordt voornamelijk gebruikt in de onderlinge communicatie tussen transporteurs van energie en leveranciers van energie. Door het over een specifieke code te hebben, weten deze partijen namelijk direct over welke aansluiting het gaat. Je kan je EAN-code terug vinden op je energierekening.

Heb je geen energierekening meer om de code terug te zoeken en moet je jou code toch weten, dan kan je het EAN-nummer terugvinden in het aansluitingenregister van je netbeheerder.