E-thermostaat - Alles Over Energie

E-thermostaat

contractalarm Terug

Een e-thermostaat is een andere naam voor een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat is een digitale thermostaat die het energieverbruik van een pand inzichtelijk maand.

Het betreft een gadget met touchscreen die eenvoudig te bedienen is en door steeds meer energieleveranciers standaard geboden wordt bij het afsluiten van een energiecontract.

De voordelen van een e-thermostaat

Het afsluiten van een energiecontract inclusief e-thermostaat is erg interessant. Sluit je een energiecontract met e-thermostaat af, dan profiteer je namelijk van diverse interessante voordelen:

  • Je krijgt actueel inzicht in je energieverbruik en de bijbehorende kosten van jou verbruik.
  • Je ziet precies op welke tijdstippen van de dag je weinig of veel energie verbruikt en ziet zelfs welke apparaten veel of weinig energie verbruiken. Door deze inzichten is het gemakkelijker om geld te besparen op het verbruik van energie.
  • Je krijgt een melding als je te veel energie verbruikt en mogelijk bij moet betalen.
  • De e-thermostaat wordt automatisch uitgeschakeld als je niet thuis bent, zodat je veel energie kunt besparen op bijvoorbeeld de kosten van het stoken van jouw woning.
  • Je kan de thermostaat eenvoudig op afstand bedienen met je telefoon of tablet door gebruik te maken van een speciale app.