Dubbeltarief - Alles Over Energie

Dubbeltarief

contractalarm Terug

Bij het afsluiten van een energiecontract, kan je zelf kiezen of je een energiecontract met enkeltarief of een energiecontract met dubbeltarief af wil sluiten. Kies je voor een contract met dubbeltarief, dan betaal je twee tarieven voor de energie die je gebruikt. Het eerste tarief wordt ook wel normaaltarief genoemd.

Dit tarief wordt gerekend op werkdagen tussen 07:00 uur en 21:00 uur of 23:00 uur (afhankelijk van de regio waar jij woont) en betreft een standaard tarief voor verbruikte energie.

Het tweede tarief dat je bij dubbeltarief moet betalen, is het daltarief. Dit tarief wordt in de avonden, in de nacht, in het weekend en op feestdagen gerekend en betreft een gereduceerd tarief. Maak je gebruik van dubbeltarief, dan kan je met daltarief korting krijgen op jouw energierekening.

Dubbeltarief gebruiken in jouw woning

Je kan enkel een contract afsluiten met dubbeltarief als je een meter heeft met tenminste twee (actieve) telwerken. Deze telwerken zijn namelijk nodig om jouw verbruik met normaaltarief en daltarief te berekenen en de juiste energierekening op te maken.