Collectieve energie inkoop - Alles Over Energie

Collectieve energie inkoop

contractalarm Terug

Collectieve energie inkoop is een begrip dat je de afgelopen jaren wellicht steeds vaker gehoord heeft. Maak je gebruik van collectieve energie inkoop bij het overstappen naar een andere energieleverancier, dan koop je met een groep mensen tegelijkertijd een specifiek energie product.

Je sluit gewoon een energiecontract af, maar doet dit meteen met meerdere mensen.

Het voordeel van collectieve energie inkoop

Er is een groot voordeel verbonden aan het aanschaffen van een energie product door middel van collectieve energie inkoop. Maak je gebruik van collectieve energie inkoop, dan profiteert je namelijk van een aantrekkelijke korting.

Deze korting stijgt naarmate er meer mensen meedoen met de collectieve energie inkoop en kan je veel geld besparen.

Collectieve energie inkoop wordt doorgaans geregeld op basis van een energieveiling. Tijdens deze energieveiling, die online plaatsvindt, wordt het aanbod van diverse energieleveranciers tegen elkaar opgeboden. Als de veiling is afgelopen, wint het energieproduct met de scherpte prijs.

Iedereen die zich voor de collectieve energie inkoop heeft ingeschreven, kan nu kiezen of zij wel of geen gebruik willen maken van het aanbod. Maakt je gebruik van het aanbod, dan kan je direct instappen om mee te doen.