Afsluiting Energie - Direct Energie Aansluiten!

energieprijzenbanner

Voorkom afsluiting energie!

Je dreigt afgesloten te worden van je gas en licht levering. Of nog vervelender: je bent al afgesloten van energie.

Doe zo snel mogelijk een spoedaanvraag om niet zonder gas en licht te zitten.

laagste prijsgarantie energie

Begin met
vergelijken


Gegarandeerd afsluiting energie voorkomen

OEV brand

Stap op tijd over en voorkom afsluiting

huisje

Vergelijk zelf tussen alle energieleveranciers

verlichting

Je overstap geregeld met de overstapservice

energiecontract

Wacht niet te lang, voorkom de zwarte lijst

nooit zonder stroom

Altijd de laagste prijsgarantie

Overstap cases

stap elk jaar over
Snelle besparing

Ik stap elk jaar over, deze site maakt dat heel gemakkelijk!

– J. Veken, Delft

Bekijk case
Was de informatie op deze pagina nuttig?
Afsluiting energie
Score: 8.5/10. Op basis van 470 beoordelingen

Energieleverancier zonder waarborgsom

Wil je weten welke energieleverancier energie met spoed kan aansluiten? Of vraag je je af welke energieleverancier je opnieuw aansluit zonder waarborgsom te vragen? Voor alle spoed leveranciers en waarborgsom bedragen kun je het onderstaand tabel raadplegen.

1 Voordeel.. € 60,-
2 Voordeel.. € 150,-
3 Voordeel.. € 150,-
4 Voordeel.. € 300,-
Laatste update: 09.12.2020. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM). Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.
1 Voordeel.. € 300,-
2 Voordeel.. € 350,-
3 Voordeel.. € 150,-
4 Voordeel.. € 200,-
Laatste update: 09.12.2020. Berekend op basis van gemiddeld verbruik (ACM). Alle energieleveranciers vergelijken? Vul dan snel onze energievergelijker in.

Wanneer mag een energieleverancier je energie afsluiten?

Een leverancier mag alleen in de volgende situaties je energie afsluiten:

  • Als je zelf om een afsluiting van energie hebt gevraagd
  • Als je energierekening niet binnen de wettelijke termijnen is betaald
  • Als als er sprake is van fraude of misbruik is gepleegd

Een netbeheerder mag alleen in de volgende situaties je energie afsluiten:

  • Als er op het adres geen energieleverancier bekend is bij de netbeheerder
  • Bij een gevaarlijke noodsituatie zoals bijvoorbeeld een gaslek

Heb je onterecht een aankondiging afsluiting energie gehad? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice voor meer advies: tel: 020 531 76 74.

Dreigende afsluiting energie

Je hebt een aankondiging afsluiting energie ontvangen in de brievenbus. Het aller gunstigste is om samen met je huidige energieleverancier te proberen om een oplossing te vinden.

Lukt dit niet? Doe dan een spoedaanvraag energie bij een andere energieleverancier. Veel energieleveranciers vragen je bij een spoedaansluiting om een waarborgsom.

Kun je deze borg betalen of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice en laat je adviseren: tel: 020 531 76 74.

Hoe werkt afsluiting energie

Heeft je huidige energieleverancier de leveringsovereenkomst beëindigd vanwege een betalingsachterstand die je hebt opgelopen? Dan krijg je hiervan een bericht met als onderwerp ‘einde levering’.

Na de aankondiging afsluiting energie heb je nog 10 werkdagen de tijd om met jouw huidige energieleverancier tot een goede oplossing te komen. Neem hiervoor op tijd contact op met jouw energieleverancier!

Mocht je een betalingsachterstand hebben dan zou je bijvoorbeeld een betalingsregeling kunnen treffen. Ben je het niet meer eens met de voorwaarden of levering van jouw huidige energieleverancier stap dan over naar een andere leverancier.

Doe je niks, dan sluit de netbeheerder 20 dagen na het bericht ‘einde levering’ jouw gas en licht aansluiting af.

Wat te doen bij afsluiting energie

Je bent er niet uitgekomen met de huidige energieleverancier en bent nu afgesloten van gas en licht. Dan kun je het best overstappen naar een andere energieleverancier. Gebruik het tabel hierboven om met spoed bij een nieuwe energieleverancier aan te melden.

Spoedaansluiting energie

Niet alle energieleveranciers kunnen spoedaanvragen in behandeling nemen. Ook is het afhankelijk van de leverancier hoelang het duurt voordat de aanvraag is verwerkt en het nieuwe energiecontract ingaat. Het kan binnen 2 werkdagen al geregeld zijn maar in sommige gevallen duurt het enkele weken totdat de nieuwe energielevering actief is.

Vraag daarom na het aanvragen altijd de nieuwe energieaanbieder naar de verwachte leverdatum. Zo voorkom je dat je zonder gas en licht komt te zitten. Neem na het aanmelden ook direct contact op met onze klantenservice. Die weet hoe je het beste kunt handelen in geval van energie afsluiting.

Na regen komt zonneschijn

Afgesloten worden van energie is niet prettig. Wij begrijpen dit en hopen dat we je een handje kunnen helpen zodat je niet in de kou komt te staan. Daarom biedt onze website altijd de laagste prijsgarantie en hoogste welkomstpremies! Zo voorkom je de schade in nare situaties als afsluiting van energie.